IPL Acné

IPL Acné

Acné is een ontstekingsziekte van de talgklieren van de huid. Het kan allerlei oorzaken hebben zoals de hormoonhuishouding, talgproductie en erfelijkheid. Acné kan als cosmetisch storend worden ervaren dus als u ook last van acné heeft en hier graag verbetering in wil zien dan is de Medcos IPL SHR Acné behandeling de uitkomst. U zult ervaren dat na de IPL acné behandeling uw huid een stuk rustiger en minder rood is. U kunt dus zichtbaar resultaat verwachten.

De Medcos IPL SHR behandeling tegen acné is in principe pijnloos maar elk mens heeft natuurlijk een andere pijngrens. De Medcos IPL SHR behandeling heeft een bacterie-remmende werking, waardoor de huid tot rust zal komen en de acné zienderogen zal verminderen. Helaas is het wel zo dat niet iedere vorm van acné in aanmerking komt voor een behandeling tegen acné en dat na een succesvolle behandeling met de IPL de acné altijd weer terug kan keren.

De behandeling

Het licht van de IPL vernietigt de bacterie P. Acnes waardoor de huid tot rust komt en de acné zienderogen zal afnemen. Een behandeling duurt ongeveer 10-15 minuten, tussen opeenvolgende IPL behandelingen ligt een periode van ongeveer 2 weken. Afhankelijk van de ernst van de acné bespreekt de behandelaar bij aanvang of de kuur toepasbaar is en hoeveel behandelingen er nodig zijn met de meest optimale frequentie. Dit kan ook vaker dan 1 keer per 2 weken zijn. Doorgaans is een kuur van 8 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Let wel: de huid zal tot rust komen en er zienderogen beter uitzien, maar acné komt vaak van binnenuit en/of heeft hormonale oorzaken, waardoor het probleem altijd terug kan komen.

Kan iedereen een behandeling met de IPL ondergaan?

De behandeling met de IPL kan alleen plaatsvinden bij actieve en niet ontstoken acné. Oude acné littekens zullen niet verdwijnen. Mensen met een donkergetinte huid, of zongebruinde huid kunnen door het te veel aan pigment geen behandeling ondergaan.

Wat is de oorzaak van acné?

Onder invloed van hormonen ondergaat de huid allerlei veranderingen, waardoor de talgklieren groter worden en meer talg produceren. Daarnaast kan talg wat dikker van samenstelling worden, waardoor de afvoer via de huid moeilijker verloopt. Dit alles kan leiden tot het verstopt raken van de talgklieren. Daarnaast zetten bepaalde bacteriën (met name de bacterie P. Acnes) die zich in de talgklier bevinden de talg om in vrije vetzuren, die door de wand van de verstopte talgklier heendringen en een ontsteking kunnen veroorzaken.

Meer weten over de IPL acné behandeling?

Twijfel

Het is natuurlijk belangrijk om van tevoren goed te weten wat de Medcos IPL SHR behandeling inhoudt. Daarom willen wij u graag voorzien van meer informatie, indien u er over nadenkt om de IPL behandeling te ondergaan of wanneer u gewoonweg een aantal vragen heeft. U kunt ons telefonisch bereiken via het telefoonnummer 072-5814109 of stuur even een mailtje naar info@beautysalonbergen.nl.

Wij staan u vervolgens zo spoedig mogelijk te woord om al uw vragen te beantwoorden. Wilt u de Medcos IPL SHR Acne behandeling ondergaan om zo snel mogelijk van u acne af te zijn, dan kunt u uiteraard direct afspraak maken.

Terug naar IPL Therapie

Beautysalon Bergen

Blijf altijd op de hoogte van de laatste beautytrends via onze social media

Facebook & Instagram