fbpx
cryotherapie; donkere kringen; grove porien

Microneedling | 7 verrassende voordelen voor de huid

Microneedling | 7 verrassende voordelen voor de huid

Microneedling is misschien wel één van de snelste en makkelijkste manieren om de huid een jeugdige uitstraling te geven. De behandeling laat de huid er niet alleen jonger uitzien, maar het is ook geweldig om o.a. acne te behandelen. Daarnaast is het ook perfect om littekens te verminderen en zelfs om de olieproductie in de huid te verminderen. Maar voordat je voor deze behandeling gaat, zijn er een paar dingen die je moet weten:

Wat is microneedling?

Microneedling is een behandeling die is ontwikkeld om het natuurlijke helingsproces van de huid te activeren. Het helingsproces wordt geactiveerd door de huid gericht licht te ‘beschadigen’. De behandeling wordt uitgevoerd met een ‘pen’ met tientallen kleine naaldjes. Deze minuscule naaldjes prikken in de bovenste laag van de huid. De huid wordt op een gecontroleerde manier ‘beschadigd’, wat het helingsproces van de huid stimuleert. Dit resulteert in een toename van de productie van collageen en elastine. 

Hierdoor wordt de huid voller, krijgt het meer textuur en wordt de huid gladder. Maar daarnaast heeft microneedling nog vele andere voordelen. Dus was je nog niet overtuigd van de behandeling? Dan komt dat misschien wel, na het lezen van deze blog!

Verrassende voordelen van microneedling

#1 Verbetert de kwaliteit en textuur van de huid - ook al zal de huid wat geïrriteerd en rood zijn na de behandeling, je zult direct resultaat zien. De textuur en kwaliteit van de huid zullen direct verbeteren. Het bestaande collageen wordt gestimuleerd, terwijl de productie van collageen ook gestimuleerd wordt. 

#2 Vermindert littekens - de behandeling zal littekens verminderen. Het werkt vooral op kleine littekens. Het werkt ook om een oneffen huid, door bijvoorbeeld acne, te egaliseren. 

#3 Vermindert mee-eters - de kleine naaldjes zorgt ervoor dat mee-eters worden verwijderd tijdens de behandeling. Meteen na de behandeling zie je een vermindering van het aantal mee-eters. Na 3-4 weken zullen de poriën ook kleiner lijken. 

#4 Behandelt acne - de behandeling kan niet alleen worden ingezet tegen acne littekens, maar ook bij het behandelen van acne. 

#5 Exfolieert de huid - de behandeling zorgt er ook voor dat de huid wordt geëxfolieerd.

#6 Vermindert fijne lijntjes en rimpels - door het natuurlijke helingsproces van de huid te verbeteren wordt de productie van collageen en elastine gestimuleerd. Hierdoor worden fijne lijntjes en rimpels zichtbaar verminderd. 

#7 Vermindert hyperpigmentatie en egaliseert de huidteint - en als laatste wordt hyperpigmentatie ook verminderd door deze behandeling. Dit is de verkleuring van de huid, door bijvoorbeeld een ontsteking, puistjes, mee-eters, etc. 

Conclusie

Onze conclusie? Microneedling is geschikt om verschillende huidcondities te behandelen en om de huid te verbeteren. Ben jij benieuwd of de behandeling voor jou geschikt is? Laat je dan adviseren door een specialist. Geïnteresseerd in deze behandeling? Lees hier dan meer, of maak meteen een afspraak online.