fbpx
cryotherapie; donkere kringen; grove porien

Huidverzorging | Deel 1: DO’s

Huidverzorging | Deel 1: DO’s

Het is erg belangrijk dat je voor je huid zorgt. De huis is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Wanneer je het goed behandelt kun je fijne lijntjes, rimpels, droogheid en nog veel meer huidproblemen voorkomen. Het kan echter lastig zijn om je huidverzorging op de rails te krijgen, gelukkig kunnen wij je daarbij helpen. Wij zetten een aantal huidverzorging do’s voor jou op een rijtje:

Drink water - DO

Dit is één van de belangrijkste dingen die je kunt doen voor een goede huid. Je kunt zoveel serums en gezichtsolie gebruiken die je wilt, maar als je niet genoeg water drinkt, doe je dit allemaal voor niks. Met water zorg je dat de gifstoffen wegspoelt uit het lichaam. Daarnaast hydrateer je de huid van binnenuit. 

Moisturize - DO

De huid hydrateren is één van de belangrijkste stappen in jouw huidverzorging. Hiermee ga je veel huidcondities uit de weg. Zorg dat je elke ochtend en avond een goede moisturizer gebruikt, om de huid van buitenaf te hydrateren. 

Exfolieer - DO

Je wilt niet te veel exfoliëren, want dan kan de huid gaan irriteren. Maar je wilt het zeker wel 1-2 keer per week doen. Het helpt om af te komen van dode huidcellen en zorgt ervoor dat je een stralende gloed houdt.

Gezichtsbehandeling - DO

Het is goed om de huid eens te laten verzorgen door een expert. Kom bijvoorbeeld eens langs bij Beautysalon Bergen, en wij zullen je adviseren welke behandeling bij jouw huid past. 

Eet gezond - DO

De huid is een reflectie van de algehele gezondheid. Dus wanneer je gezond eet, zal dit zich ook uiten in de huid. Zorg dat je voldoende vitamines, mineralen, voedingsstoffen en antioxidanten binnenkrijgt. 

Gebruik een SPF - DO

De zon is de grootste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering. De beste anti-aging die je dus kunt gebruiken is een SPF. Draag zelfse een SPF als de zon niet schijnt!

Slaap voldoende - DO

In de nacht herstelt de huid zich. Het is daarom belangrijk dat de huid hier ook voldoende tijd voor krijgt. Gebruik daarnaast een nachtcrème om het herstel van de huid te ondersteunen. 

Gebruik self-tanner - DO

Een goed alternatief op zonnen is het gebruik van een self-tanner. Zo heb je toch een lekker kleurtje zonder dat je hier de huid voor hoeft te beschadigen. 

Drink met mate - DO

Het is geen geheim dat te veel alcohol drinken niet gezond is. En door de de-hydraterende eigenschappen van alcohol, is het ook niet erg goed voor een gezonde huid. 

Slaap op een schone kussensloop - DO

Net als je telefoon, kan je kussensloop een bron aan bacteriën zijn. En omdat je toch veel contact maakt met je gezicht, kun je er maar beter voor zorgen dat deze schoon zijn. 

In onze volgende blog bespreken we de don’ts op het gebied van huidverzorging! Houd onze website en social media in de gaten voor onze nieuwste blog. Benieuwd dat wij voor jouw huidverzorging kunnen betekenen? Neem contact op met onze specialist!